Skip to content

Hellas

3 July 2011

Scris de  Mugur Vasiliu

Am să pornesc prin a vă mărturisi că nu-i iubesc pe greci. Deloc. Poate e un clișeu întipărit în capul meu, dar pentru toate cele pe care le-am avut de suferit, în timp, de la cei care ar fi trebuit să fie frații noștri, cu tot cu fanarioți, cu perioada cu totul nefastă pentru români când am fost pur și simplu zdrobiți de către Grecia și am văzut ce poate să facă boala filetismului, așa cum astăzi este Grecia de către Uniunea Europeană; cu tot cu povestea absolut hidoasă a mânăstirilor românești, din Sfântul Munte Atos, furate de către greci în diferite momente – mânăstiri, șaisprezece din douăzecișiuna, care sunt construite de către români, prin danii ale domnitorilor și ale boierilor români, din care nici una nu mai este astăzi românească. Nu iubesc noii greci și, cred că cel mai definitoriu lucru pentru ei este că nu mai au nici cea mai mică legătură cu vechea Eladă.
Și totuși…

Vom începe textul de față cu trei citate lămuritoare, pentru rândurile de mai jos – luate din lucrarea Studiu asupra francmasoneriei, scris de Mitropolitul Ardealului Nicolae Bălan, în 1937:
Scopul Francmasoneriei stă în legătură cu soarta întregii omeniri. Francmasomeria luptă pentru o anumită direcţionare, pentru o anumită ţintă a întregii vieţi omeneşti colective şi individuale. Care este acest scop? Dintr-o mulţime de mărturisiri masonice şi din descifrarea sensului ce se desprinde din toată activitatea de până acum a Francmasomeriei, rezultă că acest scop este: întemeierea unei republici mondiale, condusă de francmasoni, adică de evrei. O republică cu desăvârşire laică, cu o omenire îndobitocită de mizerie şi de patimile inferioare dezlănţuite.
Iată ce spune acelaşi Fr. Osw. Wirth, în manualul maestrului: “Să avem curajul să ne zicem religioşi şi să ne afirmăm apostoli ai unei religiuni mai sfinte decât toate celelalte. Să propagăm Religia Republicii, care va forma inima cetăţenilor şi va cultiva virtuţile republicane”. Tema întemeierii republicii mondiale sub stăpânirea Francmasoneriei a format obiectul Congresului mondial al F.M., din 1900, ţinut la Paris.
Francmasoneria este o organizaţie mondială, secretă în care evreii au un însemnat rol, având un rit quasi-religios, luptând împotriva concepţiei religios-morale a creştinismului, împotriva principiului monarhic şi naţional, pentru a realiza o republică internaţională laică (tendinţa din urmă a se vedea în “Blaubuch der Freimaurerei”, Wien 1933, p. 82, în art. Paneuropa als Minoritatenfrage. Se recunoaşte că “Masoneria urmăreşte planul unei Europe unite”). Ea este un ferment de stricăciune morală, de dezordine socială.

RESTUL TEXTULUI PE AXA.INFO.RO

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: