Skip to content

HAIDUCUL ŞI PORCII

11 October 2010

Scris de Ciprian BOJAN

Boierii sunt nişte porci. Şi-au pierdut umanitatea după straturile groase de slănină şi şorici. Ţăranii taie porci. Haiducul doar îi consumă. Nu prea îmi dau seama care este simbolistica tăierii porcului în Ajun, dar bănui că ar avea o legătură cu tăierea boierilor pentru mântuirea neamului. Vorbesc învăţaţii despre mântuirea prin jertfă şi despre jertfa unora pentru mântuirea tuturor. Şi cum ar fi pentru iobagi să-i jertfească pe boieri? Iobagul stă de-o parte şi cugetă că dacă te bagi în troacă, te mănâncă porcii. Iobagul e înţelept.

Grohăituri senatoriale

Senatorul Cătălin Voicu nu este porc. Din nefericire pentru el, este doar un boier care cântăreşte cât doi vieri zdraveni. Din nefericire pentru noi, este un boier care se poartă după obiceiul purtătorilor de rât şi a scăpat teafăr de valul gripei porcine. L-au tăiat procurorii în prag de Paşti, că n-au înhăţat altul cu figură mai de miel. Spun arnăuţii că ar fi avut un jude sau doi prin care mânărea legea, ca să se căpătuiască din averile altora. Puneai doi-trei galbeni în troaca senatorului şi scăpai de temniţa domniei. Ba mai mult, cică mai tot boieretul din sfatul domnesc i-ar fi pupat copita lui Voicu pentru mici aranjamente. Păi şi dacă-i aşa, de ce nu i-a băgat nimeni şi pe ei la tăiere? Să fie doar porcul vinovat că i-a uns pe dregători, sau toată ciurda de dihănii care l-au folosit?

Voicu nu este cu nimic mai vinovat decât sistemul care l-a creat. Procurorii s-au pregătit de tăierea unui porc, dar în porcărie nu-şi bagă nimeni nasul. Spun arnăuţii, că dihania coruptă urma să fie pusă în domnie peste Interne. Adică să fie ministrul arnăuţilor, culmea chiar sub ascultarea piticului Boc, când li se înfrăţiseră partidele. Şi dacă ar fi fost să fie aşa, scăpa cu şoriciul neatins. Başca se pregătea chiar el să-i vâre pe alţii în temniţă, după cum însuşi grohăia în urechea unui boieruţ: „Am Poliţia, vreau să-l arestez pe Onţanu, vreau să-i fac dosare lu’ Oprea. Merge şnur! Pentru că eu sunt singuru’ personaj care am toată conexiunea în mână, şi-ai văzut că Procuratura, în Justiţie şi… Colegule, ascultă ce-ţi spun! Dacă mă duc acolo, în trei ani de zile pot face toată reţeaua din România! Acu’, dacă pierdem alegerile, reţeaua e în funcţiune. Ai reţea, rezişti ca să facem gherila urbană”.

Urâre vorbe, straşnici apucături. Şi dacă ar fi după voinţa haiducului, s-ar face ocnă din Casa Poporului şi mănăstire în Cotroceni.

Îşi bagă râtul în Parlament

Teo Trandafir nu este scroafă, deşi are şoriciul gros şi slănina multă. Iacă că îşi dă tot interesul să devină una. După ce a grohăit pe la toate televiziunile populare, vrea să-şi bage coada încovrigată la o tribună mai înaltă, ca să fie mai aproape de boierie. Mai nou, şi-a pregătit râtul pentru o candidatură de deputăţie în Colegiul 19 al Bucureştilor.

„Dacă te uiţi despre ce vorbesc politicienii astăzi, te iei cu mâinile de cap. Numai teme neimportante pentru cetăţeni. Cred că tot mai mulţi oameni, care înţeleg nevoile celor de lângă ei, ar trebui să se implice în politică”. Păi duduia se pricepe la nevoile iobagilor, că deh, ştie cum să-i facă să nu-şi mute nasul din faţa televizorului. Oare se pricepe şi la teme importante, după cum spune? În afară de reţete de slăbit, chestiuni amoroase cu vedete şi dansatoare simpatice n-am zărit ceva mai acătării. Cică ar fi trebuit să candideze şi Arşinel, dar a refuzat. Păcat! Am fi avut un circ complet.

Din toată nebunia asta, haiducul pricepe că-n ograda lui vodă Băsescu nu mai sunt boieri întregi la minte şi iacă aşa ajung toţi circarii să se ocupe de treburile domneşti. Primul a fost bufonul pitic Boc, care a ajuns boier peste boieri. I-a urmat blonda Udrea, care a ajuns boieroaică peste turism şi averi de la străinii din UE. Lista-i plină de zevzeci şi ţara geme de prostie. Nici măcar zănaticul de Carol al II-lea nu şi-a pus amanta şi bufonul în dregătorie.

Porcării televizate

Boc este pitic, deci nu are cum să fie porc. Iată că-şi dă tot interesul. Iobagii nehaliţi şi supăraţi pe viaţă îşi mai vărsau amarul căscând ochii la un meci de fotbal. Boc şi-a zis să pună capăt plăcerilor iobăgimii şi a cerut TVR-ului să scoată Liga Campionilor din grila de programe şi să-l pună pe el într-o emisiune săptămânală, senzaţională şi în direct. Chipurile pentru a vorbi muritorilor de rând despre „dificultăţile crizei şi măsurile de combatere ale acestui fenomen”. Aşa că în fiecare miercuri, după ora 20:00, bufonul domnesc ar trebui să-şi exerseze grohăiturile, spre încântarea poporului. Cei din conducerea TVR au vrut să-l trimită la plimbare, dar Boc a invocat o lege aiurită (41/1994) şi i-a pus cu botul pe labe. Iată cum vom asista la meciuri de grohăială. Şi parcă tot fotbalul era mai bun.

Şi că tot veni vorba despre porcăriile piticului. S-a pus pe jupuit amărâţii, care suferă acum în criză economică, pentru că boierii au golit vistieria. În schimb, îi pupă mâna unui bancher străin de la FMI, Dominique Strauss Kahn şi îl asigură că are el grijă ca iobagii să sufere şi mai mult. Pregăteşte nişte legi care chipurile „sunt aspre cu prezentul, dar corecte cu viitorul României, corecte cu viitorul a 22 de milioane de români”. Care români fârtate? Oare mai rămâne cineva teafăr după criză?

IOBAGII VOR TĂIEREA PORCILOR

CA SĂ VADĂ CUM CUGETĂ IOBAGII, BOIERII O MAI PUN DE CÂTE UN STUDIU SOCIOLOGIC. DAR NICIODATĂ NU ASCULTĂ DE CUGETUL POPORULUI. AŞA AU AFLAT CĂ 9 DIN 10 ROMÂNI VOR REINTRODUCEREA PEDEPSEI CAPITALE ŞI ÎNCHISOARE PENTRU CEI CARE CRITICA RELIGIA ORTODOXĂ. CEI DIN ASOCIAŢIA PRODEMOCRAŢIA (APD), UN AMESTEC DE SLUGI ŞI BOIERI, CARE FAC ASCULTARE DE STRĂINI AU VRUT SĂ VADĂ CÂT DE CUMINŢI SUNT ROMÂNII. ŞI AU AFLAT CĂ NU SUNT CUMINŢI DE LOC. ROMÂNILOR LE STĂ GÂNDUL LA RĂZBUNARE ŞI LA SCHINGIUIRI CRUNTE PENTRU ZEVZECI, AŞA SE ARATĂ ÎN STUDIUL CARE A FOST EFECTUAT ÎN PERIOADA 24-27 MARTIE.

CICĂ 91% DINTRE ROMÂNI AR ALEGE REINTRODUCEREA PEDEPSEI CU MOARTEA. ORICUM, RESTUL SUNT INFRACTORI. 94% DINTRE EI AR OPTA PENTRU ALUNGAREA DIN ŢARĂ A ŢIGANILOR CARE COMIT INFRACŢIUNI PE ALTE MELEAGURI. 89% AR OPTA PENTRU RETRAGEREA CETĂŢENIEI CELOR CARE CER AUTONOMIA ŢINUTULUI SECUIESC, IAR 88% VOR BĂGAREA LA TEMNIŢĂ A CELOR CARE CRITICĂ RELIGIA ORTODOXĂ.

IATĂ CE VOR IOBAGII. OARE ÎI ASCULTĂ CINEVA?

Read more: HAIDUCUL ŞI PORCII http://axa.info.ro/arhiva/anul-iii/axa-35/item/425-haiducul-%C5%9Fi-porcii#ixzz123ViSeH5

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: