Skip to content

HAIDUCIE-N TON DE CRIZĂ

11 October 2010

Scris de Ciprian BOJAN

Îi bate arşiţa pe români, de parcă nu era îndeajuns că-i ardea sărăcia. Şi-n vremuri de ocară, credinţa şi hazul i-au fost tovarăşi iobagului năpăstuit. Zicea deunăzi un înţelept de cartier că economia României seamănă cu un vapor. Abia se ţine pe linia de plutire, se clatină din toate părţile, te face să vomiţi şi nu poţi să cobori când vrei. Am încercat să-i explic că nu are dreptate, că-i fertilă. Atât de fertilă, încât semeni ciocoi şi cresc impozite.

Ne ard la biruri

Ştiţi cum bate sărăcia la uşa românilor? „Boc, boc!”. A tăiat premierul lefurile slujbaşilor din dregătorii, chipurile ca să nu mai umfle birul. Ei bine, tot n-am scăpat de mărirea impozitelor. Statul român va elimina impozitul pe venit în două etape: În prima etapă se va elimina venitul… Zic unii că prin toamnă, după ce se va mai topi arşiţa, stăpânii din străinătate vor să umfle dajdia iobagilor, indiferent de voinţa lui Boc. Şi parcă au şi început să apară semnele. Nici n-au tăiat încă din lefuri, că dregătorii se şi plâng că vistieria nu vrea să se umple singură. Başca, unul dintre tartorii finanţelor mondiale, Dominique Strauss Kahn, s-a zburlit la dregători, somându-i indirect să pună dajdie mare, chiar şi pe fumărit: „România este într-o situaţie mai dificilă decât credeam şi decât o credea şi ea. Ca urmare, am cerut noi măsuri. Guvernul român ne-a spus: vom tăia 25% din salariile funcţionarilor. Noi am spus: dacă vreţi să faceţi economii, măriţi impozitele şi mai ales impozitele pentru cei bogaţi. Guvernul a spus: noi suntem cei care decidem”. Ce-a uitat domnul de prin străini să le spună dregătorilor de pe la noi e că dacă nu-s cuminţi, el are şi puterea şi hăţurile ca să pună alţi boieri în sfatul domnesc. Că nu de boieri trădători duce ţara lipsă, ci de haiduci care să pună şaua pe străini.

Read more: HAIDUCIE-N TON DE CRIZĂ http://axa.info.ro/arhiva/anul-iii/axa-40/item/510-haiducie-n-ton-de-criza#ixzz124419lVD

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: